Özel Haber

Daha önce kendisine ağır şiddet uygulayanların şikâyetiyle Polonyalı kadına 3 gün daha tutukluluk

Yargıç V.A.’yı uyardı: ‘Kahvede oturmuyorsunuz’

Daha önce ağır saldırıya uğrayan bir çocuk annesi Polonyalı kadın, saldırıyı yapan kişilerin 3 yıl sonraki şikâyeti üzerine KKTC’de tutuklu yargılanıyor.

2022 yılında eski sevgilisi V.A. ve eşinin ağır saldırısına uğrayarak günlerce komada kalan Polonya uyruklu E.Z.G., bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Savcılık, beklenen ses analizi verilerinin henüz ulaşmadığını belirterek zanlının tutukluluğunun 3 gün daha uzatılmasını talep etti.

Duruşmada dikkat çeken anlardan biri müşteki konumundaki V.A.’nın yargıç tarafından uyarılması oldu.

Yargıç Şevket Gazi, V.A.’nın mahkeme salonundaki oturuş biçimini uygunsuz bularak, “Kahvede oturmuyorsunuz” sözleriyle uyarıda bulundu. Gazi, “Sizi bir daha böyle görürsem salondan çıkartırım” dedi.

Polis, soruşturma kapsamında ses analizine ilişkin teknik verilerin henüz ulaşmadığını belirterek ek süre talep etti. Savcılık, söz konusu dataların gelmesi ve incelemelerin tamamlanabilmesi amacıyla E.Z.G.’nin 3 gün daha tutuklu kalmasını istedi.

Savunma avukatı ise müvekkilinin soruşturmanın ilk gününden itibaren polise yardımcı olduğunu söyledi. E.Z.G.’nin telefonunu ve şifresini polise verdiğini, tahkikata etki edecek herhangi bir davranışının bulunmadığını ifade eden avukat, tutukluluğun devamını gerektirecek bir neden kalmadığını savundu.

Avukat, “Müvekkilimin KKTC’de aile dostları ve arkadaşları vardır. Burada kalacak yeri mevcuttur” diyerek E.Z.G.’nin serbest kalması halinde KKTC’de kalabileceğini belirtti. Buna karşın, soruşturmanın tamamlanabilmesi için talep edilen üç günlük süreye bu aşamada itiraz etmeyeceklerini kaydeden avukat, müvekkilinin bir çocuk annesi olduğunu ve günlerdir tutuklu bulunduğunu vurguladı. Savunma, soruşturma makamının yeniden süre istemesi halinde buna itiraz edeceklerini de bildirdi.

Mahkeme, savcılığın talebini değerlendirerek E.Z.G.’nin 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

E.Z.G., 6 Haziran’da KKTC’ye giriş yaptığı sırada, V.A.’nın eşi H.İ.’nin 3 sene sonra yaptığı “özel hayatın gizliliğini ihlal” şikâyeti üzerine gözaltına alınmıştı. Polis, zanlının telefonunda V.A.’ya ait cinsel içerikli videolar bulunduğunu ve bu görüntülerin Instagram üzerinden H.İ.’ye gönderildiğinin iddia edildiğini belirtirken, savunma tarafı söz konusu telefonun 2022 yılında E.Z.G.’nin ağır şekilde darp edildiği olay sırasında V.A. ve H.İ. tarafından çalındığını öne sürmüştü.

E.Z.G.’nin Güney Kıbrıs’ta yaptığı şikâyet üzerine V.A., ağır saldırıyla ilgili tüm suçlamaları kabul etmiş ve 2024 yılında Güney Kıbrıs’ta 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Savunma tarafı, bugün tutuklu bulunan E.Z.G.’nin aynı olayın mağduru olduğuna dikkat çekmişti.

Davanın önceki haberi: Ağır darp edilen kadın Güney Kıbrıs’ta 7 gün komada kaldı; 10 gündür KKTC’de tutuklu

Bu haberle ilgili herhangi başka bir bilgi ve/veya belgeye sahipseniz Mikro-Makro’ya iletisim@mikro-makro.net’den veya +90 533 852 60 63’den ulaşabilirsiniz.
:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın