Özel Haber

Zanlı Doğan Alas 5 gün daha tutuklu kalacak

1 milyon dolar rüşvete dava kapatma soruşturmasında 5 gün daha tutuklu kalacak Doğan Alas’ın parmak sallayan bir yakınından gazetecilere tehdit!

1 milyon dolar rüşvete dava kapatma soruşturmasında zanlı Doğan Alas bugün Girne Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Alas Mahkeme’ye getirildiğinde, zanlının bir yakınının fotoğraf çeken gazetecilerden birine parmağını göstererek, yüksek sesle ‘çek çek sen, görüşeceğiz’ şeklinde ifadeler kullandığı ve gazeteciyi alenen, korkusuzca tehdit ettiği görüldü. Olaya davayı takip eden gazeteciler ve çevredekiler de şahit oldu.

Doğan Alas'ın fotoğrafını çeken gazeteciye, zanlının bir erkek yakını 'Çek çek sen, görüşeceğiz’ diyerek parmak salladı!

Mali Polis’ten Polis Çavuşu Yahya Suiçmez Mahkeme’ye verdiği ifadesinde, zanlı Alas’ın aleyhinde bildirilen şikâyetlerin arttığını, zanlının kapattıracağı iddiasıyla rüşvet istediği tespit edilen dava sayısının 4’ten 9’a çıktığını belirtti.

Çavuş Suiçmez zanlının ‘çok üst düzey bir tanıdığının davaları kapattığı’ iddiasıyla bir meseleyi kapatmak için 3 ila 5 milyon dolar arasında bir meblağ talep ettiğini ve araştırmanın devam ettiğini söyledi. 

Tanık veya sanık olabilecek bazı kişilerin yurt dışında olduğunu kaydeden Suiçmez, ifadesi alınmak üzere 12 kişiyi Polis’e çağırdıklarını belirterek, zanlı için 5 gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkeme zanlı Doğan Alas’ın tanıklara müdahale etmesini engellemek için 5 gün ek tutukluluk talebini kabul etti.

Soruşturma kapsamında daha önce ‘Ağır bir suç işlemeye teşebbüs’ suçlamasıyla zanlı Vedat Şanlı tutuklanmış ve Mali Polis tarafından ele geçirilen 49 dakikalık ses kayıtlarında, Şanlı’nın ve yanındakilerin Girne’de Savoy Hotel’in 13 Mart 2024 tarihinde teminata bağlanan iki davasını ‘çok üst düzey bir tanıdıkları’ aracılığıyla 1 milyon dolar karşılığında kapatacaklarını ileri sürdükleri tespit edilmişti. Zanlı Şanlı tutuklu kaldıktan sonra 14 Şubat’ta teminata bağlanmıştı.

Zanlı Doğan Alas hakkında

Lefkoşa'da Girne Caddesi’nde telefon dükkânı sahibi olan ve son zamanlarda yine Girne Caddesi'nde oldukça büyük bir binayı daha kiralamasıyla dikkat çeken Doğan Alas, Mikro-Makro’nun teyit ettiği bilgilere göre Mahkemeler’deki personele de telefon satan bir şirketin sahibi.

Bu haberle ilgili herhangi başka bir bilgi ve/veya belgeye sahipseniz Mikro-Makro’ya iletisim@mikro-makro.net’den veya +90 533 852 60 63’den ulaşabilirsiniz.
:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın