Başbakan Ünal Üstel, alabora olan gemide hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiğini duyurdu: '237 kişi kurtarıldı, 17 kişi aranıyor.'
Başbakan Üstel: "Tüm imkânlarımızla sahadayız"
Girne açıklarında bir yolcu gemisinin alabora olmasının ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Başbakan Ünal Üstel, olayda can kayıpları ve yaralılar bulunduğunu açıkladı.
Üstel, “Tüm imkânlarımızla sahadayız, kurtarma çalışmaları eksiksiz sürüyor” dedi.
Kurtarılanlar doğrudan hastanelere sevk ediliyor
Girne Limanı’nda bulunan Mikro-Makro Haber muhabirinin aktardığına göre, bölgede şu ana kadar sahra hastanesi kurulduğuna ilişkin herhangi bir işaret bulunmuyor.
Kurtarılanlar, liman sahasına giriş yapan ambulanslarla doğrudan hastanelere sevk ediliyor. Çok sayıda ambulansın bölgeye giriş yaptığı görülürken, kurtarılan kişiler limanda bekletilmeden hastanelere taşınıyor.
Limana yalnızca görevliler ve izinli dalgıçlar alınıyor
Gazetecilerin Girne Limanı’ndaki gümrük alanının ilerisine geçmesine izin verilmiyor. Olay bölgesine yalnızca arama-kurtarma ekipleri, görevliler ve izinli dalgıçlar kabul ediliyor.
Çok sayıda bakanın da bölgeye geldiği görülürken; muhaceret ve Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri başta olmak üzere ilgili birimler limandaki çalışmalara katılıyor. Alana su ve sandalyeler taşınıyor.
Kurtarılanların ifadeleri alınıyor
Kurtarılanların muhaceret işlemleri gerçekleştirilirken, aynı zamanda olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin ifadeleri de alınıyor.
Girne Limanı önünde endişeli bekleyiş
Alabora olan gemideki yakınlarından ve arkadaşlarından haber almaya çalışanlar, Girne Limanı dışında endişeyle bekliyor.


Olay yerinden diğer görüntüler
















Yorumunuz