Universal Bank'da geriye dönük işlem yapılması talimatı vererek hissedarların çıkar sağladığını ve sahte evrak düzenlediklerini iddia edien Erkman ailesinin 2 üyesi daha bugün teminata bağlandı.
Daha önce bankanın hissedarlarından Şemsi Kazım Erkman ve eşi Halide Erkman rahatsızlıkları nedeniyle duruşmaya katılamamıştı ve sadece bankanın adada bulunan hissedarlarından Betül Erkman ve Eda Erkman teminata bağlanmıştı.
Bugünkü duruşmaya gelen Şemsi Kazım Erkman ve eşi Halide Erkman da teminata bağlandı. Teminat şartlarına göre Şemsi Kazım Erkman ve Halide Erkman'a yurtdışına çıkış yasağı kondu. Erkman'ların ayda bir en yakın polis karakoluna giderek imza atması, 50 bin TL'lik nakdi kefaletin yanı sıra 2 kefilin 100 bin TL'lik teminat vermesi de karara bağlandı.
Polis'in suça iştirak ettiklerini ileri sürdüğü diğer üç hakim hissedar Sibel Erkman, Çiğdem Erkman ve Metin Erkman ise KKTC dışında oldukları için ancak adaya geldiklerinde yargılanmak üzere teminata bağlanabilecek.
Bankanın nitelikli pay sahipleri arasında Betül Erkman, Şemsi Kazım Erkman, Eda Erkman, Halide Erkman, Sibel Erkman, Çiğdem Erkman ve Metin Erkman bulunuyor.
Bankalar Yasası'na göre KKTC Merkez Bankası'nın yargılanacak tüm hissedarları yönetimden el çektirmesi gerekiyor
Bankalar Yasası'na göre KKTC Merkez Bankası'nın yargılanacak tüm hissedarları yönetimden el çektirmesi gerekiyor.
Daha önce Universal Bank’ta bölüm şefi olarak çalışan Yeliz Kulle, 1 milyon 225 Sterlin ve 330,000 Euro dövizi sermaye artırımı için TL’ye çevirmiş ancak bu işlemi kurların daha yüksek olduğu 07.05.2020 tarihinde yapılmış gibi göstermişti ve banka hissedarlarına 391,243 TL avantaj sağlamıştı. Ve bu işlemlerle ilgili dekontu imzalayıp sahte belge düzenlemişti.
Polis, Yeliz Kulle'ye Bankalar Yasası'na aykırı olarak geriye dönük işlem yapılması talimatını veren ve bu işlemden sermaye artırımı yaparak çıkar sağlayan tüm hissedarlara yönelik suç isnadında bulundu. Savcılık da dosyayı inceledikten dava açılmasına karar verdi.
Yorumunuz