İsviç Coding, alanında verdiği benzersiz eğitimlerle ve yazılım şirketi olmanın getirdiği tecrübeyle Eylül, 2019'dan bu yana hizmet veriyor. İsviç Net ve NCMAS, mobil uygulamalar, modüler programlar ve yazılım geliştirme projeleri üzerine uzmanlaşmış, 2012’den bu yana Girne’de faaliyette. Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından Gazimağusa Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne kabul edilen ve ikinci ofisini DAÜ’de açmaya hazırlanan bir yazılım firması olarak, Kıbrıs’ın ‘bilişim adası’ olması yönündeki devlet stratejisinin hayata geçirilmesi için de çalışmalar yürütüyor. Çocuklarımızda ve velilerimizde bilişim alanında farkındalık yaratmak bu çalışmaların bir ürünüdür ve bu amaçla İsviç Coding’i yarattılar.
Kurslar, algoritmik düşünme, algoritma oluşturma, ayrıştırma, belirsizlikle baş etme, çözümü değerlendirme, genelleme, hata ayıklama, iş birliği içinde çalışma, mantıksal sorgulama, neden-sonuç ilişkisi, otomasyon, paralel işleme, sıralama, soyutlama, sistematik düşünme, veri toplama, veri görselleştirme, veri toplama ve veri çözümleme becerilerini geliştirmeye yönelik geliştirilmiş ve uygulanmakta.
KKTC Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurslarıyla çocuklarımıza güvenli internet hakında bilgi veriliyor ve ABD’de bulunan MIT’in (Massachusetts Institute of Technology) çocuklara yönelik olarak geliştirdiği Scratch programlama dili ile eğitime başlanıyor. Daha sonra farklı eğitim kitlerini birleştirerek Arduino ve Robotik eğitimine geçen süreç Python ile nesne tabanlı yazılım dillerine de giriş yapıyor. Python'un bir kütüphanesi olan PyGame ile gerçek anlamda bilgisayar oyunu yazmaya başlayan gençlere verilmek istenen mesaj, "her kim olursanız olun, ilgi alanınız ne olursa olsun, kodlama ile çok büyük işler başarabilirsiniz"
Kendileri ile iletişim için:
Yorumunuz