Kıbrıs

Bakanlar Kurulu’nca 'başörtüsü' tüzüğü geri çekildi

Başbakan Ünal Üstel Meclis Genel Kurulu'nda tüzüğün Bakanlar Kurulu’nca, yeniden ele alınmak amacıyla geri çekildiğini açıkladı.

Başbakan Ünal Üstel, kamuoyunda tartışmalara ve öğretmen sendikalarının eylemine neden olan “Ortaokullar ile Ortaöğretim Kurumları İçinde ve Dışında Uygulanacak Kurallar ve Disiplin (Değişiklik) Tüzüğü”nün Bakanlar Kurulu’nca, yeniden ele alınmak amacıyla geri çekildiğini açıkladı.

Başbakan Üstel bu açıklamayı Meclis Genel Kurulu’nda yaptı. Üstel, konunun çocuklar olunca akan suların durduğunu ifade ederek, Bakanlar Kurulu’nun tüzük düzenlemesi yaparken halkı ayırma veya gerginleştirme gibi bir düşüncesi olmadığını, hükümet olarak da her zaman uzlaşıdan yana olduklarını kaydetti. 

Üstel, dini inançlara saygılı olunması gerektiğini ancak toplumda gerginlik oluştuğunu ifade ederek, gerekli istişareler için tüzüğü geri alıp, yeniden el birliği ile istişare içinde birlik beraberlik içinde topluma kazandıracaklarını kaydetti. 

YDP tüzük lehine planladığı eylemi tüzüğün geri çekilmesi üzerine erteledi

Yeniden Doğuş Partisi (YDP baş örtüsü lehine yapacağını açıkladığı Bekirpaşa Lisesi önündeki protesto eylemini, tüzüğün geri çekilmesi üzerine erteledi.

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu “başörtüsü tüzüğü” olarak bilinen, çocukların okulda başörtüsü takmasının önünü açan “disiplin tüzüğünün” geri çekilmesinin ardından açıklamada bulundu.

Rahvancıoğlu, disiplin tüzüğünün geri çekilmesiyle ilgili “Bu başarıda, partili-partisiz her görüşten bireyin emeği, çabası var. Partisine rağmen tavır koyan, partisini doğru tutuma sürükleyen bireyler de buna dahildir. Sevinmeyi hak ediyoruz.” dedi.

Rahvancıoğlu, rehavete kapılmamak gerektiğini de belirterek, siyasal İslam'a karşı mücadelede "hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır." sözlerini hatırlattı.

Rahvancıoğlu: “Baro Başkanı ve ekibi İslamcılara göz kırptı”

Gerçek bir laiklik için, devletin belli bir dinin belli bir mezhebine uyguladığı tüm ayrıcalıkların üzerine gidilmesi, devletin tüm dinlere eşit mesafede durması, din özgürlüğü kadar dini tartışma özgürlüğünün de toplum içine yayılması gerektiğini ifade eden Rahvancıoğlu, bu olumlu habere rağmen, içini acıtan bir nokta olduğunu belirtti. 

Bu noktanın, tabanı tepki verdiğinde, halk birlik olduğunda, UBP bile kararını gözden geçirirken, elinde erk tutan hiçbir liberalin, konumunu gözden geçirmemesi olduğunu söyledi. Rahvancıoğlu, Baro Başkanı ve ekibi İslamcılara göz kırparken, Baro kurumsallığı kulakları sağır eden bir sessizliğe gömüldüğünü ifade ederek, bunun not edilmesi gereken, ileride daha büyük mücadelelerde lazım olacağını kaydetti.

Rahvancıoğlu, icabında UBP ile bile konuşulabileceğini ama, fanatik bir liberali hiç kimsenin ikna edemeyeceğini söyledi.

:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın