Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan ordusunun eylemlerine yanıt olarak, ağır alev makinelerini kullanarak uzun menzilli saldırı sistemlerine geçmeyi planlıyor.
TASS'ın haberine göre bu açıklama Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri Shushan Stepanyan tarafından yapıldı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren, alev makinesi TOS-1, MLRS "Smerch" ve diğerlerine sahip Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin tüm cephe hattında ilerlediğini belirten Stepanyan, bu eylemler "daha geniş menzilli ve yıkıcı güce sahip saldırı sistemlerinin kullanımına geçmekten başka çare bırakmamaktadır" dedi.
Daha önce Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri, Azerbaycan ordusunun Vardenis kentindeki askeri birliğine ateş açtığını açıklamıştı. Askeri departman temsilcisi Ermenistan'ın buna sert bir cevap vereceğini bildirdi.
27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da silahlı çatışmalar başladı. Bakü, Ermeni kuvvetlerinin Azerbaycan mevzilerine ve yerleşim yerlerine ateş ettiğini açıkladı ve karşı saldırı ilan etti. Erivan, Azerbaycan'ın tanınmayan cumhuriyete saldırdığını belirtti.
1991 yılında nüfusunun çoğunluğu Ermeni olan Dağlık Karabağ, Azerbaycan'dan bağımsızlığını ilan etti. Bakü bölgeye geri dönmeye çalıştı, savaş çıktı. 1994 yılında Azerbaycan, Ermenistan ve tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, Rusya'nın arabuluculuğuyla bir ateşkes protokolü imzaladı. Ancak, düşmanlıklar periyodik olarak devam ediyor.
Kaynak: TASS
Yorumunuz