İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a nüfus sayımı konusunda yanıt vererek, hükümetin geleneksel nüfus sayımı yerine Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ni hayata geçirmeyi amaçladığını belirtti. Oğuz, Maks Projesi kapsamında sekiz belediyenin hane halkı nüfus sayımlarını tamamladığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, nüfus sayımı tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a seslendi.
Oğuz, geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilecek bir nüfus sayımı yerine belediyelerle birlikte yürütülen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarına işaret etti.
Oğuz’dan Şenkul’a: İnsanları pazar günü evlerine kapatmayı mı düşünüyorsunuz?
Dursun Oğuz, Şenkul’a yönelik açıklamasında, “Değerli Girne Belediye Başkanım Murat Şenkul; acaba bu çağda nüfus sayımı yapmak için sokağa çıkma yasağı koymayı, çağ dışı metotlarla insanlarımızı pazar günleri evlerine kapatmayı mı düşünüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
Hükümetin nüfus verilerinin belirlenmesi konusunda farklı bir yöntem üzerinde çalıştığını belirten Oğuz, “Hükümetimiz, modası geçmiş yöntemlerle nüfus sayımı yapmak yerine, uzun süredir siz değerli belediyelerimizle birlikte yürüttüğümüz Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile çağdaş bir sistemi hayata geçirmeyi amaçlamaktadır” dedi.
“Anlık ve güncel nüfus verilerini görebileceğiz”
Oğuz, Maks Projesi'nin hayata geçirilmesiyle nüfus verilerinin anlık ve güncel olarak takip edilebileceğini belirterek, projenin tamamlanması için belediyelerle birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.
“Çağdaş metotlarla, anlık ve güncel nüfus verilerini görebileceğimiz Maks Projesinin hayat bulması için hep birlikte çalışmalıyız” diyen Oğuz, hane halkı nüfus sayımlarını tamamlayan belediyeleri de açıkladı.
Sekiz belediye hane nüfus sayımını tamamladı
Oğuz’un verdiği bilgiye göre Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi, Çatalköy-Esentepe Belediyesi, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi, Mesarya Belediyesi, Beyarmudu Belediyesi, Erenköy-Karpaz Belediyesi, Yeniboğaziçi Belediyesi ve Tatlısu Belediyesi hane halkı nüfus sayımlarını tamamladı.
Diğer belediyelerde çalışmaların devam ettiğini belirten Oğuz, Girne Belediyesi’nden de sürece daha fazla katkı beklediklerini ifade etti.
İçişleri Bakanı Oğuz, Şenkul’a hitaben, “Çalışmaları devam eden diğer belediyelerimiz ile Girne Belediyesi olarak sizlerin de çağdaş bir sisteme geçmek için yürüttüğümüz çalışmaların kısa sürede hayata geçirilmesinde daha fazla katkı koyacağınıza inanıyorum” dedi.













Yorumunuz