İran haber ajansı Tasnim'in, şehrin valisine atıfta bulunarak verdiği habere göre, İran'ın güneyindeki bir kız okuluna düzenlenen saldırıda İsrail füzesiyle vurulan Minab kız okulundan 51 öğrenci hayatını kaybetti, 60 öğrenci ise yaralandı.
İran'ın Hormozgan eyaletindeki Minab kentinde İran Devrim Muhafızları'nın şehirde bir üssü bulunuyor.
Tahran’da üst düzey toplantılar hedef alındı
İsrail ordusuna göre, Tahran'da üst düzey İranlı yetkililerin katıldığı çeşitli toplantılar hedef alındı.
İsrail ordusu yaptığı açıklamada, "Bu sabah gerçekleştirilen saldırı, İran siyasi ve güvenlik zirvesinin üst düzey yetkililerinin bir araya geldiği Tahran'daki çeşitli noktalarda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi" dedi.
Birçok İran şehri hedef alınıyor
İran medyası, ABD-İsrail ortak saldırılarının birçok şehri hedef aldığını bildirdi.
İran devlet medyası, ABD-İsrail saldırılarının İran genelinde giderek artan sayıda şehir ve bölgeyi hedef aldığını bildirdi.
Doğrudan saldırılar nedeniyle Tahran üzerinde duman bulutları görülebiliyordu; İsfahan, Şiraz ve Tebriz gibi büyük şehirlerin içinde veya yakınlarında patlamalar olduğuna dair haberler geldi.
Patlamaların ayrıca batıdaki çeşitli kasabalarda ve İran'ın önemli petrol ticareti için kritik öneme sahip Aseluye de dahil olmak üzere Basra Körfezi liman kentleri çevresinde meydana geldiği bildirildi.
ABD-İsrail hava saldırılarında Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanları öldürüldü
Reuters'e konuşan, iktidara yakın bir İran kaynağına göre, ABD-İsrail ortak saldırılarında Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanları ve siyasi yetkililerden bazıları öldürüldü.
İsrail 20.000 yedek askerini göreve çağırdı, 70.000 kişiyi seferber etmeyi umuyor
İsrail ordusu, İran'a karşı yürüttüğü operasyon sırasında, halihazırda görevde olan yaklaşık 50.000 askere ek olarak, çoğunlukla Hava Kuvvetleri, İstihbarat Müdürlüğü, İç Cephe Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri'nden yaklaşık 20.000 yedek askeri göreve çağırdı.
İsrailli bir askeri yetkili, ordunun önümüzdeki günlerde çoğunluğu hava savunma birliklerinde olmak üzere 70.000 yedek askeri seferber etmeyi umduğunu söyledi.
Suriye'nin güneyinde bir binaya İran füzesi isabet etmesi sonucu 4 kişinin öldüğü bildirildi
Suriye devlet televizyonu, İran'ın Sweida kentindeki bir binaya füze isabet ettiğini ve dört kişinin öldüğünü bildirdi.
Yayın kuruluşu, füzenin şehrin sanayi bölgesine isabet ettiğini söyledi ancak başka ayrıntı vermedi.
İranlılar süpermarketlere akın ediyor
Tahran'ın kuzeyinde, süpermarketlerde ekmek ve şişe su talebinde büyük bir artış yaşanıyor.
Ancak arz sınırlı ve ekmek, yumurta, şişe su ve süt gibi en çok talep gören ürünlerden bazıları şu anda bazı mağazalarda bulunmuyor.
Şehrin dört bir yanındaki benzin istasyonlarında da uzun kuyruklar gözlemlendi.
Devlet televizyonu, Tahran'ın otoyollarından biri olan Süleymani Otoyolu'ndan, batıdan doğuya giden güzergahlarda son derece yoğun trafiğin görüldüğü görüntüleri yayınladı.
ANKA Haber Ajansı'na İncirlik soruşturması
İncirlik Hava Üssü’ne ilişkin görüntülerin ANKA Haber Ajansı tarafından canlı yayınlanmasına yönelik resen soruşturma başlatıldı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İncirlik Hava Üssü’ne ilişkin görüntülerin ANKA Haber Ajansı tarafından canlı yayınlanmasına yönelik resen soruşturma başlattı.
ANKA Haber Ajansı'nın sosyal medya hesabından "İncirlik Hava Üssü'nde operasyon hareketliliği" başlığıyla İncirlik üssü civarındaki hareketliliklerin görüntülendiği yaklaşık bir buçuk saatlik bir canlı yayın paylaşılmıştı.











Yorumunuz