Kıbrıs

‘Bu saldırılar Kıbrıs Türk halkına yöneliktir’

Nefret dili toplumsal barışı tehtid ediyor.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan, Güney Kıbrıs’ta Paskalya sürecinde yaşanan bayrak yakma olaylarına sert tepki gösterdi.

Atan, bu tür eylemlerin yalnızca sembollere değil, Kıbrıs Türk halkının onuruna ve varlığına yönelik açık bir saldırı niteliği taşıdığını vurguladı.

Son dönemde Güney’de kullanılan dilin tehlikeli bir noktaya ulaştığını belirten Atan, siyasi ve dini çevrelerin söylemlerinin gerilimi artırdığını ifade etti. Bu yaklaşımın geçmişte yaşanan acıları yeniden gündeme taşıdığını ve toplumlar arası güveni zedelediğini dile getirdi.

Atan, bu anlayışın yeni bir “kayıp nesil” riski doğurduğuna dikkat çekerek, nefret söyleminin gençler üzerinde kalıcı etkiler yaratabileceğini söyledi. Mevcut liderlik ve kilisenin bu atmosferde sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

Kıbrıs’ta kalıcı çözümün gerilimle değil, dostluk ve birlikte yaşam kültürüyle mümkün olacağını vurgulayan Atan, gençlerin düşmanlık yerine ortak değerlerle yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek tüm tarafları sağduyuya davet etti.

:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın