Kıbrıs

Basın Emekçileri Sendikası’nın Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri belirlendi. Sendikal mücadeleyi güçlendirecek kararlar alındı.

Basın Emekçileri Sendikası’nın (Basın-Sen) Olağan Genel Kurulu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Lokali’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, sendikal mücadelenin geleceğine yön verecek önemli kararlar alındı.

Yeni yönetim göreve başladı

Genel Kurul’da, bir önceki Yönetim Kurulu’nun mali ve faaliyet raporları üyelerin onayına sunuldu. Mali rapor aklanırken, faaliyet raporu da üyelerle paylaşıldı. Ardından yapılan seçimde, Basın-Sen’in yeni Yönetim Kurulu belirlendi.

Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Başkan: Ali Kişmir
Genel Sekreter: İsmet Özgüren
Örgütlenme Sekreteri: Tümay Tuğyan
Mali Sekreter: Evrim Kamalı
Dış İlişkiler Sekreteri: Ali Kurtoğlu
Sosyal İşler ve Eğitim Sekreteri: Serkan Soyalan
Basın Yayın ve Propaganda Sekreteri: Mustafa Baflı
Üyeler: Ömer Tatlısu, Çağdaş Öğüç

Sendikal mücadeleyi güçlendirecek kararlar alındı

Genel Kurul’da, sendikanın mücadele gücünü artıracak iki önemli karar önerisi de üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

Yönetim Kurulu’na bir federasyon çatısı altında örgütlenme yetkisi verildi

Basın-Sen’in açıklamasına göre, Genel Kurul’da alınan ilk karar, sendikanın uygun bir federasyon çatısı altında örgütlenmesiyle ilgili oldu. Bu kapsamda, sendikal dayanışmanın güçlendirilmesi ve emek örgütleriyle daha sistematik ilişkiler kurulması hedeflenerek, Yönetim Kurulu’na gerekli temasları yürütme, değerlendirme yapma ve karar alma yetkisi verildi.

Üyelik aidatları güncellenecek

Genel Kurul’da alınan ikinci kararla, sendikanın faaliyetlerini sürdürebilmesi ve üyelerine daha etkin hizmet verebilmesi amacıyla, üyelik aidatlarının güncel ekonomik koşullar doğrultusunda yeniden düzenlenmesi kabul edildi.

Kaynak: Basın-Sen

:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın