Kıbrıs

Polis Basın Bülteni

18/10/2024 tarihli Polis Basın Bülteni'nden:

Ani ve gayri tabii ölüm 

17.10.2024 tarihinde, saat 13:00 sıralarında, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde yatmakta olan Lefkoşa’da sakin Ali BOZDAĞLI (E-82), ameliyat sonrasında rahatsızlanması sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Ölüm sebebi yapılacak otopsi sonucunda tespit edilecektir. Soruşturma devam etmektedir.

Kanunsuz uyuşturucu madde (hintkeneviri) tasarrufu

17.10.2024 tarihinde, saat 17:00 sıralarında, Lefkoşa’da İhsan Güven Sokak’ta, Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı CÖŞ Ekipleri tarafından şüpheli olarak görülen O.M.E.(E-26)’nin üzerinde yapılan aramada, tasarrufunda yaklaşık 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan toplam 600 TL nakit para tespit edilerek emare olarak alınmıştır. 

Akabinde mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen N.L.U (E-38)’nun üzerinde ve kalmakta olduğu ikametgahta yapılan aramalarda ise, toplam 40 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde daha tespit edilerek emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıslar tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Kanunsuz hava tüfeği taşıma ve kullanma, patlayıcı madde tasarrufu ve hayvan refahı yasasına aykırı hareket 

14.09.2024 tarihinde, saat 08:00 sıralarında, Dipkarpaz’da Uzun Sokak’ta, D.Ç.(E-39), kanunsuz olarak taşıdığı adına kayıtlı hava tüfeği ile, bir şahsa ait kediye ateş açmak suretiyle konu kediyi alın kısmından yaralamıştır. Olay Polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, bahse konu şahıs tespit edilerek tutuklanmış ve hava tüfeği de emare olarak alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Adına tescilsiz hava tüfeği ve kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu 

17.10.2024 tarihinde, saat 16:30 sıralarında, Aygün’de, K.A.(E-26)’nın kalmakta olduğu  ikametgâhta polis tarafından yapılan aramada, başka bir şahıs adına kayıtlı hava tüfeği ve kanunsuz patlayıcı madde sınıfına giren toplam 218 adet hava tüfeği saçmasını kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu tespit edilerek emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen G.A.(K-45) ve Ö.A.(E-52) tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Sahtekârlıkla para temini

05.07.2024 tarihinde Göçmenköy’de, B.K.(K-43)’nin, Gönyeli’de bulunan bir ikametgahın satışında yetkisi olmadığı halde dolandırmak kastıyla konu evin satışına aracılık edip, bir şahsa depozit karşılığında konu evi ayırabileceği yönünde sahte beyanda bulunduktan sonra, söz konusu şahıstan sahtekarlıkla toplam 20.000 Stg nakit parayı temin ettiği tespit edilmiştir. Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, aranmakta olan zanlı B.K.(K-43) tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Tefecilik 

Mayıs 2024 ayı içerisinde, Alsancak’ta, B.K.(E-33) ve İ.K.(E-48)’nin, bir şahsa 50,000 Stg borç para verip, karşılığında 10,000 stg faiz ve teminat olarak da 5 adet aracı üzerlerine devir almak suretiyle tefecilik yaptıkları tespit edilmiştir. Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, bahse konu şahıslar tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Hırsızlık
15.10.2024 tarihinde, Lefkoşa’da bir araç park yeri içerisinde bulunan bir şahsa ait elektrikli scooter alınıp çalınmıştır. Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, meselede zanlı olarak görülen A.T.(E-30) tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir. 

19-24 Eylül 2024 tarihleri arasında, Aygün’de, bir şahsa ait ikametgaha açık durumdaki pencereden giriş yapıldıktan sonra, yatak odasında kutu içerisinde muhafaza edilen led televizyon alınıp çalınmıştır. Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, meselede zanlı olarak görülen K.A.(E-26) tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir. 

Kasti hasar, ciddi darp ve mülke tecavüz 

17.10.2024 tarihinde, saat 02:00 sıralarında, Lapta’da G.A.(K-47), önceden aralarında sorun bulunan S.A.(K-34)’ya ait ikametgaha izinsiz olarak girip mülküne tecavüz ettikten sonra, ikametgahın salon odasında bulunan ütü ile S.A.’ya vurmuş ve sağ kolunu ısırmak suretiyle ciddi şekilde darp ettikten sonra, ikametgahtan çıkacağı sırada sert bir cisimle ikametgahın 3 adet pencere camını da kasten kırarak hasara uğratmıştır. Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, G.A. tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Korkutmak maksadıyla bıçak taşımak, ciddi darp, itale-i lisan ve rahatsızlık 

17.10.2024 tarihinde, 13:00 sıralarında, Gazimağusa’da Açık Pazar Alanı içerisinde, A.B.(E-49), aralarında önceden sorun bulunan N.G.(E-42)’nin kendi tezgahı önünden geçtiği gerekçesiyle önüne geçip, kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu bıçağı N.G.’nin üzerine doğru sallamış ve ayrıca vücudunun muhtelif yerlerine de vurmak suretiyle ciddi şekilde darp edip, adı edilene hitaben küfür etmiştir. A.B. tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KKTC’de ikamet izinsiz ikamet etmek 

17.10.2024 tarihinde, Polis Ekipleri tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen denetim ve kontroller sonucunda, ülkede yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 7 kişi tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Sarhoşluk ve rahatsızlık 

17.10.2024 tarihinde, saat 23:30 sıralarında, Gazimağusa’da kamuya açık bir yer olan Pırlanta Sokak’ta, A.M.(E-22) 244 miligram alkollü içki tesiri altında sarhoş olduğu sırada, yüksek sesle bağırıp çağırmak suretiyle çevreye rahatsızlık verdiği esnada suçüstü tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Trafik kazası
17.10.2024 tarihinde, saat 21:00 sıralarında, Girne-Tatlısu Anayolu’nun 9-10’uncu kilometreleri arasında, Koray ÇİFTE (E46) yönetimindeki NK 411 plakalı salon araç ile Girne istikametine doğru seyrettiği sırada, dikkatsizliği sonucu mümkün mertebe yolun solunu tutmayıp yolun sağına geçmesi sonucu, o esnada karşı istikametten gelmekte olan Şükrü ÇİNLER (E-46) yönetimindeki TRC 024 plakalı otobüsün önünü tıkaması sonucu çarpışmışlardır. 

Kaza sonucu yaralanan NK 411 plakalı araç sürücüsü ve araçtaki yolcular Nurullah ASLAN, Erdinç OLGUN, Mehmet Salih YEŞİLKAYA ve TRC 024 plakalı araç sürücüsü ile araçtaki yolcular Ali ARICA, Tufan ERCAN ve Salvador Arlandis GUZMAN, kaldırıldıkları Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından, Nurullah ASLAN acil serviste müşahede altına alınırken, diğer tüm yaralılar taburcu edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

18.10.2024 tarihinde, saat 08:30 sıralarında, Esentepe-Tatlısu Anayolu üzerinde, Abid GÖLÇİK (E-44), yönetimindeki NZ 974 plakalı araç ile Esentepe istikametine doğru seyrettiği sırada Green Garden Restoran önlerine geldiğinde, dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağından çıkıp takla atmıştır. Kaza sonucu yaralanan araç sürücüsü Abid GÖLÇİK ile araçtaki yolcular Jahid HOSSAIN, Cemal DEMİR ve MD Rafiqul ISLAM,  kaldırıldıkları Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde tedavileri halen sürüyor. Soruşturma devam etmektedir.

: