Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), ülkede yolsuzluk algısının çok yüksek seviyelere ulaştığını, “yolsuzluk yapılmayan tek bir kurumun bile olmadığı” inancının halkın devlete olan güvenini ciddi biçimde sarstığını belirterek, gündemdeki yolsuzluk soruşturmalarını “dikkatle ve ilgiyle” takip ettiklerini açıkladı. KTTO açıklamasında, soruşturmaların herkesi ve her konuyu kapsayacak şekilde sürdürülmesi ve sonuçlandırılmasının “başlıca beklenti ve umut” olduğu vurgulandı.
Oda, soruşturmalardan sonuç alınması halinde “yolsuzluk yapmadan iş yapılamayacağı” yönündeki algının çökeceğini ve iş yapabilirlik ortamının iyileşeceğini kaydetti.
Açıklamada, kamuoyunu tatmin edecek ve yolsuzluk algısını geriletecek bir sonucun yurttaşların devlete olan güvenini artıracağı; haksız kazanç peşinde koşanların ise toplum nezdinde “dışlanmak” gibi bir yaptırımla karşılaşacağı ifade edildi. Bu çerçevede, ülkenin geleceğine ilişkin yeniden umutlanma olanağının doğacağı görüşü dile getirildi.
KTTO, masumiyet karinesinin herkes için “önemli ve kutsal” olduğunu hatırlatarak, gerekli kanıtlar ortaya çıkmadan kimsenin haksız yere suçlanamayacağını ve mahkûm edilemeyeceğini belirtti. Bununla birlikte, işini düzgün yapan kişiler üzerindeki şaibelerin de ancak bu ilkeye uygun yürütülecek yargılamalar sonucunda kalkabileceğine işaret eden Oda, yargıya güvendiklerini ifade ederek, “her şeyin kirlendiğine” ilişkin algıdan bir an önce kurtulmak istediklerini kaydetti.
Açıklamanın sonunda KTTO, Kıbrıs Türk kamuoyunu yakından ilgilendiren yolsuzluk iddialarının en kısa sürede sonuçlandırılmasını, ilgili olabilecek herkesin soruşturmaya dahil edilmesini ve nihai kararların mahkemelerce verilmesinin sağlanmasını talep etti.











Yorumunuz